“Alles in de Wind” – Philharmonie Zuid-Nederland

2015 - 2018
Verschillende basisscholen in Zuid-Nederland.
“Alles in de Wind”

Stel je zit op een onbewoond eiland, zonder de mensen waar je zo heel veel van houdt. Hoe zou je je dan voelen?  Wie zou je kunnen troosten, wat maakt je bang? Ben je zo dapper om de strijd tegen eenzaamheid  aan te gaan en je eigen huis te bouwen? Dat zijn allemaal gevoelens die de koning ondervindt nadat hij is aangespoeld op een onbewoond eiland. Hij mist zijn koningin vreselijk. Vier winden gaan zich met hem bemoeien: ze proberen te troosten of ze vinden al dat getreur maar onzin. Dat is het perspectief van de voorstelling Alles in de Wind. Drie blazers van philharmonie zuidnederland – fluit, hobo en klarinet – en een acteur volgen de koning in zijn strijd tegen eenzaamheid en verdriet. De leerlingen hebben in het voorbereidende lesmateriaal al kennisgemaakt met de vier windrichtingen aan de hand van een schatkaart van het onbewoonde eiland. Ze participeren in de voorstelling door het zingen van het lied Alles in de Wind.

Regie: Lise-Lott Kok
Spel: Michèle Rijzewijk
Musici: Alice Poulussen (fluit), Marleen Schuuring (hobo) & Roger Niese (klarinet).
Decor en kostuum: Steffie van Lamoen

Meer informatie 

“We stoken niet voor de mussen” – Afslag Eindhoven

In een gewoon Nederlands gezin wordt een arm kind geboren. Het moet in een armoedig hutje in de achtertuin wonen, en krijgt elke dag een kommetje rijst. Vanaf haar tiende verjaardag gaat ze aan het werk: buiten onder een afdakje maakt ze T-shirts op een oude naaimachine.

Haar zus, die gewoon binnen woont, kan het onrecht op een bepaald moment niet meer aanzien. Haar ouders waarderen haar betrokkenheid, maar ja: sommige dingen zijn helaas niet te veranderen.

Regie & tekst: Martijn Bouwman
Spel: Marcel Roelfsema, Lonne Gosling, Michèle Rijzewijk
Vormgeving: Simon Haen
Techniek: Mike Waterschoot en Ben Tielemans
Productie: Femme van den Berg

Meer informatie