Stratum Swag 

De voorstelling Stratum Swag is gemaakt voor en door jongeren. Wat is swag? Wanneer heb je swag? En wanneer niet? In Stratum Swag gaat Michèle Rijzewijk op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen. Met rap, muziek en dans vertellen vier meiden & vijf dansers hun verhaal. Ze gaan op zoek naar hun ‘swag’. Wat betekent swag voor hen en hebben ze het zelf eigenlijk wel? Is het niet veel cooler als je omarmt wie je echt bent? De thematiek van deze voorstelling is zeer geschikt voor onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. Wilt u Stratum Swag misschien op uw school laten spelen? Neem dan contact op via onderstaand e-mailadres. 

Wij bieden het concept van Stratum Swag ook in workshopvorm aan. In 2-3 workshops leren jongeren hoe ze theater kunnen maken van hun eigen verhaal. De workshop begint met een kijkje in het repetitieproces van Stratum Swag. De leerlingen zien de theatermaker en Kylie Petersen (een van de spelers van Stratum Swag) aan het werk. Zij laten zien hoe je vanuit een interview een scène kan maken. Daarna is het aan de leerlingen zelf om, onder begeleiding, hetzelfde te doen.  

" Ik vond het heel mooi dat, door de vragen in het interview die de theatermaker stelde aan het meisje, er zo'n mooie en gevoelige scène uit kwam. Door de naam "Stratum Swag" en de kledingstijl van het meisje verwacht je eigenlijk een heel andere scène in plaats van de gevoelige monoloog die ze hield. (...) De inhoud van haar verhaal raakte mij.
Quote leerling Christiaan Huygens College 

 

 

Vluchtelingenproject

Naar aanleiding van de voorstelling “Ik heb niets tegen vluchtelingen, maar…” biedt Mies-en-Scène een reeks (5/6) workshops aan voor leerlingen van het reguliere voortgezet onderwijs en leerlingen van de ISK/wereldklas. De ontmoeting tussen de leerlingen van beide scholen staat hierbij centraal en theater wordt als middel gebruikt om elkaar beter te leren kennen. Als inspiratie voor de theatrale scènes die zij gaan maken, zullen de leerlingen hun eigen verhalen, ervaringen en meningen m.b.t. de vluchtelingenthematiek gaan gebruiken.

 

 

Opa’s & oma’s-project   

Naar aanleiding van de voorstelling Stratum Oma’s maakt Mies-en-Scène theatervoorstellingen met leerlingen van het voortgezet onderwijs en hun opa’s en oma’s. In deze voorstellingen staan de persoonlijke verhalen van de opa’s en oma’s centraal. Thema’s als de Tweede Oorlog en de geschiedenis van de regio kunnen aan bod komen, maar op aanvraag kan er uiteraard ook voor andere thema’s worden gekozen.

"Leuk om jezelf zo weer tegen te komen mét je kleinzoon." - Opa Jo

 Voor meer informatie kunt u mailen naar: miesenscene@gmail.com

 Bron: Hallo Horst aan de Maas