Stratum Swag 

Naar aanleiding van de voorstelling Stratum Swag biedt Mies-en-Scène het concept in workshopvorm aan. In 2-3 workshops leren jongeren hoe ze theater kunnen maken van hun eigen verhaal. De workshop begint met een kijkje in het repetitieproces van Stratum Swag. De leerlingen zien de theatermaker en Kylie Petersen (een van de spelers van Stratum Swag) aan het werk. Zij laten zien hoe je vanuit een interview een scène kan maken. Daarna is het aan de leerlingen zelf om, onder begeleiding, hetzelfde te doen.  

" Ik vond het heel mooi dat, door de vragen in het interview die de theatermaker stelde aan het meisje, er zo'n mooie en gevoelige scène uit kwam. Door de naam "Stratum Swag" en de kledingstijl van het meisje verwacht je eigenlijk een heel andere scène in plaats van de gevoelige monoloog die ze hield. (...) De inhoud van haar verhaal raakte mij.
Quote leerling Christiaan Huygens College 

*De Swag-workshops hebben momenteel herhaaldelijk plaatsgevonden in Pand P aan leerlingen van het Christiaan Huygens College (VO) en op het Summa Zorg & Welzijn (MBO).

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar: miesenscene@gmail.com

Vluchtelingenproject

Naar aanleiding van de voorstelling “Ik heb niets tegen vluchtelingen, maar…” biedt Mies-en-Scène een reeks (5/6) workshops aan voor leerlingen van het reguliere voortgezet onderwijs en leerlingen van de ISK/wereldklas. De ontmoeting tussen de leerlingen van beide scholen staat hierbij centraal en theater wordt als middel gebruikt om elkaar beter te leren kennen. Als inspiratie voor de theatrale scènes die zij gaan maken, zullen de leerlingen hun eigen verhalen, ervaringen en meningen m.b.t. de vluchtelingenthematiek gaan gebruiken.

*De Vluchtelingen-workshops zijn inmiddels uitgevoerd op het Metameer in Stevensbeek en is een terugkerend project op het Dendron College Horst i.s.m. ISK Taalrijk. In 2019 deden we het project er voor de derde keer.  

 Bron: Hallo Horst aan de Maas 

 Voor meer informatie kunt u mailen naar: miesenscene@gmail.com

Opa’s & oma’s-project   

Naar aanleiding van de voorstelling Stratum Oma’s maakt Mies-en-Scène theatervoorstellingen met leerlingen van het voortgezet onderwijs en hun opa’s en oma’s. In deze voorstellingen staan de persoonlijke verhalen van de opa’s en oma’s centraal. Thema’s als de Tweede Oorlog en de geschiedenis van de regio kunnen aan bod komen, maar op aanvraag kan er uiteraard ook voor andere thema’s worden gekozen.

"Leuk om jezelf zo weer tegen te komen mét je kleinzoon." - Opa Jo

*Beste Opa's & Oma's is inmiddels een terugkerend project op het Heerbeeck College in Best. In 2019 deden we het project daar voor de vierde keer. Vanwege grote belangstelling vanuit de regio werd de voorstelling Beste Opa's & Oma's 4.0 in reprise genomen op 18 april 2019 in het Tejaterke in Best. 

 Voor meer informatie kunt u mailen naar: miesenscene@gmail.com