Stratum Swag 

Naar aanleiding van de voorstelling Stratum Swag biedt Mies-en-Scène het concept in workshopvorm aan. In 2-3 workshops leren jongeren hoe ze theater kunnen maken van hun eigen verhaal. De workshop begint met een kijkje in het repetitieproces van Stratum Swag. De leerlingen zien de theatermaker en Kylie Petersen (een van de spelers van Stratum Swag) aan het werk. Zij laten zien hoe je vanuit een interview een scène kan maken. Daarna is het aan de leerlingen zelf om, onder begeleiding, hetzelfde te doen.  

" Ik vond het heel mooi dat, door de vragen in het interview die de theatermaker stelde aan het meisje, er zo'n mooie en gevoelige scène uit kwam. Door de naam "Stratum Swag" en de kledingstijl van het meisje verwacht je eigenlijk een heel andere scène in plaats van de gevoelige monoloog die ze hield. (...) De inhoud van haar verhaal raakte mij. Quote leerling Christiaan Huygens College 

*De Swag-workshops hebben momenteel herhaaldelijk plaatsgevonden in Pand P aan leerlingen van het Christiaan Huygens College (VO) en op het Summa Zorg & Welzijn (MBO).